Hummusz

Csicseriborsó-püré, Humusz

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Hummusz
Eszközök: botmixer, fazék, kés, tűzhely
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál tahina
2 gerezd fokhagyma
1 ¾ dl víz
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük és friss vízben tesszük fel főni. Körülbelül 50 perc alatt fő puhára.

2. Turmixgépbe tesszük a tahinával, a citromlével, a feldarabolt fokhagymával és a vízzel együtt. Összeturmixoljuk, sóval, borssal ízesítjük.

3. Olívaolajjal meglocsoljuk, egész szem csicseriborsóval és petrezselyemlevelekkel díszítjük.

Hummusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2327 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Hummusz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
ételfotó