Falafel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető olcsó
Falafel
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál szárított oregánó
1 teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál sütőpor
3 evőkanál liszt
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma
1 teáskanál
1 teáskanál frissen őrölt fehér bors
1 teáskanál őrölt koriander
3 gerezd fokhagyma
1 db burgonya
ízlés szerint olaj

Elkészítés:

1. A csicseriborsót 24 órára hideg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, megtöröljük.

2. Robotgépbe tesszük a megtisztított, felaprított hagymával, fokhagymával, burgonyával és petrezselyemmel együtt. Darabosra aprítjuk.

3. Tálba tesszük, belekeverjük a lisztet, a sütőport és a fűszereket. Letakarva 120-180 percre félretesszük.

4. Evőkanálnyi adagokat kiszaggatunk a masszából. Ellapítjuk és bő, forró olajban kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

Magában előételként kínáljuk vagy pitakenyérbe töltjük saláta, hagyma, paradicsom, mártások kíséretében.

Falafel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2060 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Falafel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
hírlevél