Óriás olajbogyó



Elkészítés:
1. Megforrósított olívaolajon barnára pirítjuk a kétféle darált húst.
2. Belekeverjük a paradicsompürét, 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott csirkemájat is. Öt percig pároljuk, sóval, borssal ízesítjük.
3. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk. Kinyomkodjuk, tálba tesszük és hozzáadjuk a húsmasszát.
Összekeverjük egy tojással, a reszelt parmezánnal, sóval, borssal, őrölt fahéjjal és reszelt szerecsendióval.
4. A kimagozott óriás olajbogyókat ezzel a húsmasszával töltjük meg. A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.