Óriás olajbogyó

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Óriás olajbogyó
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 db kimagozott zöld olívabogyó
Panírozáshoz:
15 dkg zsemlemorzsa
15 dkg liszt
2 db tojás
ízlés szerint olaj
Töltelékhez:
4 db csirkemáj
1 db szikkadt zsemle
1 db tojás
2 evőkanál olívaolaj
8 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet reszelt szerecsendió
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Megforrósított olívaolajon barnára pirítjuk a kétféle darált húst.

2. Belekeverjük a paradicsompürét, 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott csirkemájat is. Öt percig pároljuk, sóval, borssal ízesítjük.

3. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk. Kinyomkodjuk, tálba tesszük és hozzáadjuk a húsmasszát.

Összekeverjük egy tojással, a reszelt parmezánnal, sóval, borssal, őrölt fahéjjal és reszelt szerecsendióval.

4. A kimagozott óriás olajbogyókat ezzel a húsmasszával töltjük meg. A szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

Száraz rozé illik hozzá.
Óriás olajbogyó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 865 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Óriás olajbogyó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
google+