Tokaji ostya

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eljárások: kikeverés, pihentetés, sütés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejszín
2 db tojás
35 dkg liszt

Elkészítés:

1. Tegyük egy tálba a lisztet, a közepén alakítsunk ki egy kis mélyedést. Ebbe tegyük a porcukrot, a „kenőcsössé" felolvasztott vajat, az aszúbort és az előzetesen felvert tojást.

2. Az egészet jól dolgozzuk össze és legalább 5 percet folyamatosan keverjük. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt és a szódabikarbónát. Keverjük simára a tésztát és hagyjuk 60 percet pihenni.

3. Kisütés előtt kevés olajjal kenjük meg az ostyasütő lapjait és forrósítsuk fel a készüléket. A kellően forró szétnyitott sütő alsó lapjára - a sütőlap felületnagyságától és annak mintázatától függően - tegyünk egy-egy kanálnyi tésztát. Hajtsuk rá a felső sütőlapot és a fogantyút nyomjuk néhány másodpercig össze, hogy a tészta kellőképpen szétterüljön.

4. Néhány perces sütés után lassan nyissuk szét a sütőlapokat. Ha a tészta még tapad, tartsuk nyitva a sütőt, mivel általában saját súlyánál fogva is leválik az ostya, ha nem, akkor egy falapát szélével segítsünk. A kész ostya kisüléskor még lágy, de körülbelül 1 perc alatt megkeményedik, ropogóssá válik. Vaníliás porcukorral megszórva, még melegen tálaljuk.

Tokaji ostya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1062 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Tokaji ostya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
ételfotó