Tokaji csokoládéfondü

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc kezdőknek átlagos ár
Tokaji csokoládéfondü
Eszközök: fondü készlet, kés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 gramm liszt
2 dl tejszín
6 dkg vaj
15 dkg földieper
15 dkg szőlő
15 dkg meggy
15 dkg mandarin
25 dkg banán

Elkészítés:

Zománcozott vagy teflonedényben először felolvasztjuk a csokoládét. Beletesszük a cukrot, a liszttel elkevert tejszínt, a vajat és egy csipet sót. Állandóan keverve addig főzzük, míg besűrűsödik. Ekkor belekeverjük a bort és átöntjük egy nyeles fondüserpenyőbe. Az edényt az asztalon lévő spirituszégő fölé helyezzük és köréje rakjuk kis üvegtálkákban a meghámozott, vastag karikára vágott banánt, a megmosott, lecsumázott friss epret, a szőlőszemeket, a meghámozott, cikkekre szedett mandarint, a meggybefőttet és a kockára vágott ananászt. Fogyasztáskor - beszélgetés közben - ki-ki a tetszése szerinti gyümölcsöt fondüvillára felszúrva bemárthatja az ízes csokoládékeverékbe.

Édes tokaji szamorodni a hozzá illő ital.
Tokaji csokoládéfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1559 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Tokaji csokoládéfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
most van szezonja