Szőlőtorta

| Szőlőtorta receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Omlós tortaalaphoz:
4 db tojás
14 dkg margarin
25 dkg liszt
25 dkg porcukor
Töltelékhez, díszítéshez:
30 dkg piros szőlő
30 dkg fehér szőlő

Elkészítés:

A porcukrot a margarinnal elkeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, és az egészet jól kikeverjük. A tésztát lapos tortaformába öntjük, elsimítjuk és mérsékelten meleg sütőben megsütjük. Mikor kissé kihűlt, megfelelő nagyságú kerek tálra borítjuk. A kész vaníliakrémmel megkenjük a torta tetejét. A szőlőszemeket a szárról leszedjük, megmossuk és ruhával leitatjuk róluk a vizet. Fehér és piros szótőszemekkel ízlésesen kirakjuk a tetejét. Az előre elkészített borkocsonyát annyira felmelegítjük, hogy folyékony legyen. Ezzel leöntjük a szőlőszemek közötti hézagokat, majd a tortát hűtőbe tesszük, hogy a kocsonya megdermedjen. Ízlés szerint tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.

Vaníliamártás

Kép nélkül
5 dl tej
5 db tojás
1 db vaníliarúd vagy
1 zacskó vaníliás cukor
5 dkg liszt
1 dl tejszín
csipet

Hosszában kettévágjuk a vaníliarudat és kikaparjuk belőle a velőt, amit félreteszünk. Habüstben habosra keverjük a cukrot és a tojássárgákat, majd apránként a lisztet és a tejszínt.

Felforraljuk a tejet, a vaníliahéjjal együtt.

A forró tejet apránként, állandó keverés mellett a kikevert tojásokhoz adjuk.

A habüstöt gőz fölé rakva besűrűsítjük a mártást.

A végén beleadjuk a vaníliavelőt.

Borkocsonya

Borkocsonya
2 dkg zselatin
5 dl fehérbor
5 dl vörösbor
ízlés szerint szegfűszeg
ízlés szerint fahéj
szükség szerint piros szőlő
szükség szerint fehér szőlő
ízlés szerint kristálycukor

1. A borokból forralt bort készítünk, majd amikor langyosra hűltek, feloldunk bennük 1-1 dkg zselatint.

2. Jégkockatartóba szőlőszemeket rakunk és felöntjük zselatinnal. Hűtőszekrényben dermesztjük.

Önmagában is finom csemege, de gyümölcstorták bevonására is alkalmas.

Szőlőtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1426 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Szőlőtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
twitter