Muskotályos borhabtorta

| Borhabbal töltött torta receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Muskotályos borhabtorta
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Borhabhoz:
1 dl víz
1 csomag vaníliás cukor
3 dkg dióbél
2 dkg zselatin
6 dl tejszín
5 dkg liszt
4 db tojás
1 dkg szegfűszeg
1 rúd fahéj
Piskótaalaphoz:
2 cl olaj
7 dkg liszt
3 db tojás

Elkészítés:

A piskótához a tojássárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájához. Végül könnyedén belekeverjük a lisztet is. Olajjal bekent és liszttel vékonyan meghintett tortaformában két kerek lapot sütünk. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütjük aranysárgára.

A borhabhoz a tojássárgáját liszttel és kevés aszúborral simára keverjük. Közben a többi bort cukorral, szegfűszeggel, fahéjjal felforraljuk, átszűrjük, majd ráöntjük a tojássárgájára. Jól elkeverjük, sűrűre főzzük, majd jól lehűtjük. A zselatint meleg vízben feloldjuk és még langyosan a keményre felvert tejszínhabhoz keverjük. Végül a hideg krémet fokozatosan összekeverjük a zselatinos tejszínhabbal. A tortaforma aljára elhelyezett piskótalapra betöltjük a borhabot, a tetejére helyezzük a másik piskótalapot. A tortát legalább 30 percig tegyük hűtőbe. Szeletelés előtt hintsük meg a tetejét vágott dióval elkevert vaníliás cukorral.

Muskotályos borhabtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5177 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Muskotályos borhabtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
könyvek