Borhabtekercs

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borhabtekercs
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db tojás
15 dkg liszt
½ db citrom
Töltelékhez:
4 dl édes bor
1 dkg szegfűszeg
2 dkg zselatin
2 és fél dkg vaníliás cukor
1 ⅔ dkg őrölt fahéj
1 dl tejszín
5 dkg liszt
4 db tojás
1 dl víz

Elkészítés:

A tojásból, cukorból, lisztből reszelt citromhéjjal ízesített piskótalapot sütünk. Átfordítjuk, a papírt lehúzzuk róla és a vastepsiben egyenletesen elosztjuk rajta a zselatinnal készített, borból, tojásból, liszttel főzött, tejszínhabbal fellazított, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített borhabot. Feltekerjük a piskótalapot és hűtőszekrényben kifagyasztjuk, majd egyenletesen felszeleteljük. Tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk. Ízlés szerint vágott mandulát is szórhatunk a tetejére.

Piskóta

Piskóta
12 db tojás
1 csipet
1 db héja citrom
25 dkg finomliszt

Óvatosan szétválasztjuk a tojás fehérjét és a sárgáját. A fehérjébe csepp sárgája se kerüljön, mert nem lehet habbá felverni.

A tojás sárgákat a cukor felével addig keverjük, míg térfogata a háromszorosa nő.

A maradék cukorral és sóval kemény habbá verjük fel a tojás fehérjét, majd ebből keveset a sárgájához keverünk. Utána könnyedén az egész habot belekeverjük. Végül a citromhéjat és a megszitált lisztet keverjük hozzá.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe vagy kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 120 C fokon megsütjük.

A sütő alsó rácsára néhány ujjnyi vizet tartalmazó hőálló edényt helyezünk. A felette lévő rácsra helyezzük a sütőtepsit.

Amennyiben nem tortának készítjük sütés előtt tetejét megszórhatjuk, lisztbe forgatott magozott meggyel.

Ugyanígy készíthetjük el a kakaós piskótát is, a kakaóport a liszttel együtt adjuk a masszához. A liszt mennyiségét annyival csökkentjük, ahány evőkanál kakaóport adunk hozzá.

Borhabtekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4147 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Borhabtekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
szólj hozzá, értékelj