Vörösboros marhapörkölt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg marhacomb
4 dkg zsír
1 ⅔ dkg
½ gerezd fokhagyma
1 db szárított paprika
15 dkg vöröshagyma

Elkészítés:

A közepes nagyságú kockákra vágott húst többször megkeverve addig pörköljük, míg saját levét kiadja. Ekkor hozzákeverjük a kevés zsírban megfonnyasztott, pirospaprikával megszórt, finomra vágott hagymát és fokhagymát. Beletesszük a csövespaprikát és jól elkeverve tovább pörköljük. Mikor a leve elpárolog, vörösborral pótoljuk, ha kell többször is. Fedő alatt omlósra pároljuk a húsdarabokat. Tálaláskor karikára vágott zöldpaprikával díszítjük. Külön tálban pirított tarhonyát és savanyúságot adunk hozzá.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
A marhapörkölthöz köretnek legjobban tarhonya illik. Sós vízben főtt burgonyával , bográcsozáskor barnakenyérrel is tálalható. Különleges, finom körete lehet az öhöm vagy más néven slambuc.
A pirított tarhonyát a párolt rizshez hasonlóan készítsük el. Kevés olajon kicsit megpirítjuk, felöntjük kétszer annyi vízzel mint a tarhonya, felforraljuk, szorosan lefedjük és a sütőbe tesszük a legalacsonyabb hőfokra állítva az előmelegített sütőt. Kicsit hosszabb ideig párolódik meg, mint a rizs.
Paprikások készítésénél a vörösborral és a paradicsommal tanácsos csínján bánni, mert könnyem savanyú lesz a pörkölt és a hús sem puhul meg kellően.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Vörösboros marhapörkölt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1655 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Vörösboros marhapörkölt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
ételfotó