Szarvas Szavoyai Jenő módra

| Szarvas Savoyai Jenő módra receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Kép nélkül
Adag: 12 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
192 dkg szarvaslapocka
14 és ⅓ dl víz
6 gramm reszelt szerecsendió
másfél dl citromlé
2 dkg
4 és ¼ dl száraz fehérbor
2 és ⅓ db citrom
4 és ¼ dkg mandula
18 dkg meggybefőtt
5 és ⅓ dkg mazsola
5 és ⅓ dkg liszt
5 és ⅓ dkg margarin
42 dkg sárgarépa
kevés ecet
Páchoz:
másfél dkg egész bors
2 és ⅓ db citrom
2 és fél dkg borókabogyó
14 és ⅓ dl tej

Elkészítés:

A páckészítéshez a tejbe keverjük bele a citrom levét, adjuk hozzá a borókabogyót, kevés szemes borsot és két babérlevelet. A szarvashúst - legjobb a lapocka - tisztítsuk le és egy napig áztassuk a pácban. Másnap 5 dl vizet főzzünk fel, tegyük bele a felszeletelt sárgarépát, az ecetet, a citromlevet és a húst, s 30 percen át főzzük benne, majd vegyük ki a húst, és tartsuk melegen. A levet szűrjük le és 3 dl-t tegyünk félre belőle. Egy edényben melegítsük fel a margarint, folytonos keverés közben adjuk hozzá a lisztet és öntsük fel a félretett lével és továbbra is kevergetve 5 percig főzzük. Pikánsan fűszerezzük citromlével, reszelt szerecsendióval, sóval és cukorral, öntsük hozzá a fehérbort és szórjuk meg mazsolával. A húst tegyük a mártásba és főzzük 10 percig, majd vegyük ki és szeleteljük fel. Tálaláshoz a hússzeleteket előmelegített tálra tesszük, leöntjük a mártással, meggyszemeket teszünk rá és megszórjuk mandulával.

Burgonyagombóccal kínáljuk.
Kiváló, igen testes, elegáns száraz vörösbor illik hozzá.
Szarvas Szavoyai Jenő módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1415 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Szarvas Szavoyai Jenő módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
google+

Kapcsolódó receptek (szarvaslapocka összetevők alapján)