Szarvas Szavoyai Jenő módra



Elkészítés:
A páckészítéshez a tejbe keverjük bele a citrom levét, adjuk hozzá a borókabogyót, kevés szemes borsot és két babérlevelet. A szarvashúst - legjobb a lapocka - tisztítsuk le és egy napig áztassuk a pácban. Másnap 5 dl vizet főzzünk fel, tegyük bele a felszeletelt sárgarépát, az ecetet, a citromlevet és a húst, s 30 percen át főzzük benne, majd vegyük ki a húst, és tartsuk melegen. A levet szűrjük le és 3 dl-t tegyünk félre belőle. Egy edényben melegítsük fel a margarint, folytonos keverés közben adjuk hozzá a lisztet és öntsük fel a félretett lével és továbbra is kevergetve 5 percig főzzük. Pikánsan fűszerezzük citromlével, reszelt szerecsendióval, sóval és cukorral, öntsük hozzá a fehérbort és szórjuk meg mazsolával. A húst tegyük a mártásba és főzzük 10 percig, majd vegyük ki és szeleteljük fel. Tálaláshoz a hússzeleteket előmelegített tálra tesszük, leöntjük a mártással, meggyszemeket teszünk rá és megszórjuk mandulával.