Részeges jérce fehérbor-mártással

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dl illatos fehérbor
120 dkg jérce
1 dl erőleves
2 db tojás
1 db citrom
1 dl tejszín
2 dkg liszt
1 és ¼ dkg vaj
1 ¾ dkg
1 csipet majoránna
2 cl étolaj

Elkészítés:

Á jércét a hátánál hosszában végigvágjuk és ellapítjuk.

Elöl-hátul bedörzsöljük sóval. A belsejét majoránnával, a külső részét borssal hintjük meg. Injekciós tűvel a combjába és a mellehúsába bort (pl. hárslevelűt) fecskendezünk, majd kevés olajon, bort aláöntve elkezdjük sütni.

Az elpárolgó bort pótoljuk. A megsült csirkét melegen tartjuk.

A visszamaradt pecsenyeléhez kevés lisztet szórunk, kissé megpirítjuk, majd erőlevessel és 2 dl borral felengedve átforraljuk.

Ezután tejszínnel elkevert tojássárgáját keverünk hozzá és végezetül kevés vajat morzsolunk bele. Citromlével, esetleg kevés sóval utánaízesítjük.

A sült csirkéhez hasábburgonyát, roston sült paradicsomot adunk.

A fehérbor-mártást külön csészében tálaljuk.

Illatos fehérbort kínáljunk hozzá (pl. Hárslevelűt).
Érdemes az elkészítést elősütéssel kezdeni. Az olajban nagy lángon, hirtelen átsütjük a jérce mindkét oldalát, hogy szép színt kapjon. Ha nincs injekciós tűnk nem gond, az elősütött jércére öntsük rá bort, jól fedjük le a sütőedényt és kis lángon süssük-pároljuk a sütőben, időnként meglocsolgatva a pecsenyelével. Ha kész, szűrjük le a pecsenyelét és habarással sűrítsük be. A továbbiakban járjunk el a recept szerint.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Erőleves

Kép nélkül
20 dkg marhacsont
4 db tojás
15 dl víz
3 db darabolt sárgarépa
1 db darabolt zeller
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál paradicsompüré
ízlés szerint törött bors
ízlés szerint
ízlés szerint gyömbérpor
ízlés szerint őrölt szerecsendió

A húst finomra daráljuk, majd összegyúrjuk a tojásfehérjékkel és a paradicsompürével. Felengedjük hideg vízzel.

Állandó keverés mellett felforraljuk, mert különben a tojásfehérje lerakódik a fazék aljára, és így a leves ehetetlenné válik.

Amikor a leves felforrt, beletesszük a kettőbe vágott vöröshagymát, a zellert, a fokhagymát, a sárgarépát és a csontot.

Megsózzuk, megborsozzuk, gyömbér- és szerecsendió-őrleménnyel ízesítjük.

Takaréklángon, nagyon lassan 120 percen át forraljuk.

Leszűrjük, és 1-1 tojássárgára öntve, csészékben tálaljuk.

Részeges jérce fehérbor-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 903 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Részeges jérce fehérbor-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
bevásárlólista