Szalonnás, boros marhasült

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szalonnás, boros marhasült
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg marhafartő
dl étolaj
10 dkg vöröshagyma
10 dkg szalonnabőr
2 gramm egész bors
1 ⅔ dkg
10 dkg gombaszár
2 szál kakukkfű
5 dkg liszt

Elkészítés:

Szalonnával megtűzdelt, sóval bedörzsölt fartődarabokat kevés forró olajban, serpenyőben „körbesütjük", majd egy lábosba áttesszük. Az olajban, amiben a fartő sült, barnára pirítjuk a cukrot, hozzátesszük a karikára vágott zöldséget, hagymát, szalonnabőrt és az egészet átpirítjuk. Ekkor megszórjuk liszttel, fűszerekkel, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd rövid ideig tovább pirítjuk. Ezután borral, kevés vízzel felöntjük és felforraljuk. Ráöntjük az egészet a húsra, és letakarva lassan puhára pároljuk. Ha kell, az elpárolgó levet borral pótoljuk. Amikor a hús megsült, kivesszük és a mártást átszűrjük.

Felszeletelve tálaljuk a húst, a mártást külön is adhatjuk.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
Burgonyagombóc és gyümölcs jól illik hozzá.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Szalonnás, boros marhasült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2304 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Szalonnás, boros marhasült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
facebook