Hamburger Hemingway módra

| Hamburger Hemingway módra receptek
Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dkg mango-chutney
1 dkg zsálya
dl étolaj
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 és ¼ dkg
1 csipet őrölt bors
1 csipet kristálycukor
5 gramm csípős fűszerkeverék
½ csokor petrezselyemzöld
3 dkg kapribogyó
10 dkg vöröshagyma

Elkészítés:

A húshoz hozzákeverjük az apróra vágott vöröshagymát, a présen átnyomott fokhagymát, a zsályát, 1 evőkanálnyi finomra vágott petrezselymet, egy kevés csípős fűszerkeveréket, sót, borsot, és 1 csipetnyi cukrot és az egészet jól összedolgozzuk.

Ezt követően hozzáadjuk a tojást, a kaprit, a chutney-t, a bort, és újra intenzíven összekeverjük, majd 60 percen át állni hagyjuk.

Pihentetés utána egyforma pogácsát formázunk belőle, és forró olajban többször átforgatva ropogós barnára sütjük.

Kerti grillsütőn, vagy konyhai grillezőben elkészítve még finomabb lesz, mint olajban kisütve. Nyári gyerekzsúrokon is sikert arathatunk vele, a benne lévő bor ne zavarjon senkit, mert a sütés során az alkohol elpárolog, csak a bor ízanyagai gazdagítják az ételt. Sok friss zöldséggel pirított zsemlével, vagy kenyérrel tálaljuk.
Hamburger Hemingway módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1096 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Kép nélkül
Hamburger Hemingway módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
recept beküldése