Narancsos, konyakos hússzeletek Dumas módra

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancsos, konyakos hússzeletek Dumas módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
64 dkg sertéscomb
2 db narancs
5 cl konyak
5 dkg vaj
2 dkg liszt
1 dkg
1 gramm őrölt bors
½ csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A húsból személyenként 3 egyforma szeletet vágunk, gyengén kiverjük és lisztben megforgatjuk. A narancsokat meghámozzuk és személyenként 3 körszeletet vágunk belőle.

A petrezselyemzöldet finomra vágjuk. Egy lábasban a vajon pirosra sütjük a hússzeletek mindkét oldalát, sóval, borssal meghintjük és meglocsoljuk a konyakkal. Hozzáadjuk a narancsok megmaradt végdarabjait, a petrezselyemzöldet és fedő alatt 8-10 percig mérsékelt tűzön pároljuk. Párolt rizzsel vagy burgonyapürével és a narancsszeletekkel tálaljuk.

Narancsos, konyakos hússzeletek Dumas módra
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1307 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Narancsos, konyakos hússzeletek Dumas módra
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
vegetáriánus ételek