Piemonti sajtfondü

Fonduta alla Piemontese

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Piemonti sajtfondü
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg cheddar sajt
vagy
40 dkg fontina sajt
1 csipet szerecsendió
4 db tojás
3 dkg vaj
1 kávéskanál
2 és fél dl tej
igény szerint kenyérpálcika
vagy
igény szerint pirítós
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A sajt kérgét vágjuk le és a sajtot metéljük apró, vékony darabkákra.

2. Öntsünk rá annyi tejet, hogy ellepje, és hagyjuk állni 5-6 órát.

3. Vegyük ki a tejből a sajtot.

4. Keverjük össze a tojássárgájával és a vajjal vagy margarinnal.

5. Adjunk hozzá fél csésze tejet, majd az egészet olvasszuk vízfürdőben krémszerű masszává.

6. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.

7. Pirítóssal vagy grissinivel (kenyérpálcikákkal) tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Piemonti sajtfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2119 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Piemonti sajtfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
ételfotó