Diszkoszban sült

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Diszkoszban sült
Eszközök: alufólia, diszkosz, kés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
180 dkg burgonya
60 dkg rövid karaj
másfél dl chardonnay bor
15 dkg paradicsom
10 dkg vöröshagyma
15 dkg zöldpaprika
1 és ¼ dkg

Elkészítés:

A rövidkarajon csak a kis bordacsontot hagyjuk rajta. Vágjunk egyforma szeleteket belőle, kissé veregessük meg és egy-két helyen vágjuk be a széleit. Mindkét oldalát hintsük meg sóval és őrölt borssal.

A burgonyát hámozzuk meg és karikázzuk fel. Ugyanígy a kolbászt és a megtisztított hagymát is. A szalonnát vágjuk fel vékony szeletekre, a paprikát pedig széles csíkokra.

Az előkészített anyagokat rétegesen rakjuk bele a fóliával kibélelt diszkoszba. Legelőször egy-két szalonnaszeletet tegyünk. Erre jön a burgonya, a kolbász, a vöröshagyma, a borda, a zöldpaprika, majd ismét a szalonna. Legfelülre szalonnaszeletek kerüljenek. Végezetül locsoljuk meg borral.

Zárjuk le a diszkoszt és tegyük a parázsba. A tetejére is húzzunk vékony rétegben hamvadó parazsat. A diszkoszsütő vastagságától és átmérőjétől függően a sütési idő 60-75 perc. Ekkor a parázsból kivesszük, fatálra helyezve felnyitjuk az asztal közepére helyezett diszkoszt. Az illat, a látvány ínycsiklandozó lesz.

Diszkoszban sült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 8993 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Diszkoszban sült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
facebook