Pisztráng Gárdonyi Géza módra

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pisztráng Gárdonyi Géza módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg pisztráng
1 és ¼ dkg
4 dkg kaviár
2 dkg meggybefőtt
1 db citrom
2 db tojás
1 dl tejszín
8 dkg liszt
8 dkg vaj
1 ⅔ dkg gyöngyhagyma

Elkészítés:

A pisztrángokat jól megmossuk és zöldséges, fűszeres, boros alaplében rövid idő alatt megfőzzük.

Közben kevés vajban a lisztet kissé megpirítjuk, felöntjük a hal főzőlevével, és 1 dl borral, felére beforraljuk a mártást.

Sóval és citromlével utánaízesítjük, végül tojássárgájával elkevert tejszínnel simára keverjük. Tálaláskor a halakat bevonjuk a mártással.

Citromkarikákra halmozott piros kaviárral, meggyszemekkel díszítjük.

Külön adunk hozzá petrezselymes, vajas főtt burgonyát.

Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Pisztráng Gárdonyi Géza módra
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2036 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
Pisztráng Gárdonyi Géza módra
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok könyve , ,
Borok könyve
(Kossuth Kiadó, 1997)

bővebben...
hírlevél