Ínyenc gombás pirítós

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Ínyenc gombás pirítós
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db reszelt szarvasgomba
30 dkg finomra vágott gomba
1 db szikkadt zsúrkenyér
1 evőkanál brandy
10 dkg vaj
2 dl tejszín

Elkészítés:

1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Forró vajon megpároljuk. Meglocsoljuk a brandyvel.

2. Másik lábosban felforraljuk a tejszínt. Beleszórjuk a reszelt sajtot és addig főzzük, amíg a sajt megolvad.

3. Összekeverjük a gombával és belereszeljük a friss szarvasgombát.

4. A kenyérszeleteket mindkét oldalon enyhén megpirítjuk. Beborítjuk a gombamártással és azonnal fogyasztjuk.

Ha nincs friss szarvasgomba, szarvasgomba ízű pástétommal vagy olajjal helyettesítsük.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Ínyenc gombás pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1512 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Ínyenc gombás pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
cikkek