Sült puliszka gombával

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Sült puliszka gombával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg polenta
2 gerezd fokhagyma
6 evőkanál olívaolaj
50 dkg apró szemű sampinyon gomba
ízlés szerint olaj
ízlés szerint friss kakukkfű
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kihűlt puliszkát 2 cm vastag, tenyérnyi szeletekre vágjuk. A megtisztított gomba szárát kicsavarjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a gombaszárat, majd 2-3 perc pirítás után a gomba kalapját is. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és mintegy 5 perc alatt puhára pároljuk.

3. A puliszkaszeleteket kevés forró olajban, mindkét oldalon aranysárgára sütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Ráhalmozzuk a gombaragut és azonnal fogyasztjuk.

Úgy tartják, hogy az olaszok Rómától délre tésztaevők, Rómától északra rizsevők. Velence és környéke a polenta hazája.

Puliszka

Puliszka
25 dkg durva szemű kukoricaliszt
1 csipet szerecsendió
1 liter tej
1 kávéskanál
10 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg vaj

1.Öblítsünk ki egy lábast, tegyük bele a tejet, sót, szerecsendiót meg a vajat, és lassan forraljuk fel. Ügyeljünk rá, nehogy leragadjon vagy lekozmáljon a tej. Tej helyett ízlés szerint zöldséglevessel is készíthetjük. Utóbbi esetben kevesebb sót használjunk.

2.Állandó kavarás mellett szórjuk bele a kukoricalisztet, és hagyjuk megduzzadni.

3.Vigyázzunk, ha nem kavargatjuk megfelelően, a kása odaég. Kb. 50 perc alatt készül el; sűrű pépet kell kapnunk.

Sült puliszka gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2306 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Sült puliszka gombával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
google+