Kolbászos párna

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Kolbászos párna
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomag mélyhűtött leveles tészta
1 db tojás

Elkészítés:

1. A kolbász héját lehúzzuk. A húsból – a formáját megtartva – körülbelül 5 centis darabokat vágunk.

2. A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. Mintegy 10 x 8 centiméteres téglalapokra vágjuk.

3. Mindegyik közepébe beleteszünk 1-1 kolbászdarabot és ráhajtjuk a tésztát. A széleket összenyomjuk.

4. A kolbászos párnákat sütőlemezre helyezzük, tetejüket felvert tojással megkenjük. Hegyes késsel néhányszor bevágjuk.

5. Előmelegített, 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón kínáljuk.

Előre is elkészíthető. Nyersen fagyasszuk le, és akkor toljuk a sütőbe, amikor megérkeznek a vendégek. Ezt csak akkor tegyük, ha friss tésztából készítjük, mert a már egyszer kiolvasztott tésztát nem tanácsos újra lefagyasztani.
Célszerűbb, már előre megsütött kolbászból készíteni, mert nem biztos, hogy a nyers kolbász kellően átsül a tészta sütésekor.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.

Házi sütnivaló kolbász

Kép nélkül
200 dkg vegyes sertés apróhús
20 dkg nyers zsírszalonna
2 méter kolbászbél
5 dkg
5 dkg édes fűszerpaprika
3 dkg zúzott fokhagyma
ízlés szerint csípős paprika
ízlés szerint őrölt köménymag

A szalonnát csíkokra vágjuk és összekeverjük az apró hússal, fokhagymával, sóval és a fűszerekkel, majd finomra daráljuk.

Addig gyúrjuk, míg felszíne ki nem fényesedik és már nem ragad a kezünkhöz.

Betöltjük a bélbe és csavarintásokkal nagy arasznyi párokat alakítunk ki.

A kolbászban maradt légbuborékok felett tűvel kiszúrjuk a belet. Azért, hogy jól összeérjen egy éjszakára hideg helyen kilógatjuk.

Sütve fogyasztjuk, de füstölni is lehet.

Sós burgonya és párolt káposzta körettel, főzelékekhez feltétnek adhatjuk asztalra.

Kolbászos párna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2256 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Kolbászos párna
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
pinterest