Kolbászos párna



Elkészítés:
1. A kolbász héját lehúzzuk. A húsból – a formáját megtartva – körülbelül 5 centis darabokat vágunk.
2. A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk. Mintegy 10 x 8 centiméteres téglalapokra vágjuk.
3. Mindegyik közepébe beleteszünk 1-1 kolbászdarabot és ráhajtjuk a tésztát. A széleket összenyomjuk.
4. A kolbászos párnákat sütőlemezre helyezzük, tetejüket felvert tojással megkenjük. Hegyes késsel néhányszor bevágjuk.
5. Előmelegített, 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón kínáljuk.
Házi sütnivaló kolbász

A szalonnát csíkokra vágjuk és összekeverjük az apró hússal, fokhagymával, sóval és a fűszerekkel, majd finomra daráljuk.
Addig gyúrjuk, míg felszíne ki nem fényesedik és már nem ragad a kezünkhöz.
Betöltjük a bélbe és csavarintásokkal nagy arasznyi párokat alakítunk ki.
A kolbászban maradt légbuborékok felett tűvel kiszúrjuk a belet. Azért, hogy jól összeérjen egy éjszakára hideg helyen kilógatjuk.
Sütve fogyasztjuk, de füstölni is lehet.
Sós burgonya és párolt káposzta körettel, főzelékekhez feltétnek adhatjuk asztalra.