Éticsiga tengerész módra

Lumache alla Maremmana

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Éticsiga tengerész módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 db konzerv éticsiga
½ csésze zsemlemorzsa
½ kávéskanál
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 csomó borsmenta
1 db lime
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A csigát jól csepegtessük le és töltsük a házába.

2. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben.

3. A hagymát aprítsuk fel finomra, és az olajban dinszteljük üvegesre.

4. Hámozzuk meg a paradicsomot, a magvas részét távolítsuk el, és vágjuk kockákra.

5. A fokhagymagerezdeket sóval dörzsöljük el, míg pépet nem kapunk, ezt adjuk a paradicsomhoz és a kimagvalt, felaprított piros, csipős paprikához. Az egészet töltsük a hagymához és kicsit dinszteljük vele együtt.

6. Tisztítsuk meg a borsmentát, mossuk meg, aprítsuk finomra és keverjük a mártáshoz.

7. Ízesítsük sóval, borssal és kicsit savanyítsuk a lime levével.

8. A mártást töltsük a csigákra, szórjuk meg zsemlemorzsával, és a sütőben, vagy grillsütőben süssük meg, majd azonnal tálaljuk.

Siller illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Éticsiga tengerész módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1642 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Éticsiga tengerész módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
szólj hozzá, értékelj