Csirkemájas pirítós

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkemájas pirítós
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db szikkadt bagett
6 db csirkemáj
10 dkg vaj
1 fej csíkokra vágott hagyma
1 és ¼ dl tyúkhúsleves
2 és fél dl tejszín
1 evőkanál apróra vágott kapribogyó
½ dl marsala bor
5 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A csirkemájat a hártyáktól és erektől megtisztítjuk, majd felaprítjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a babért és a májat. 5 percig főzzük, majd felöntjük a kétféle borral.

3. Amint a folyadék elpárolgott, hozzáadjuk a lecsöpögtetett szardellafilét és kapribogyót. Borssal ízesítjük és mintegy 40 percig pároljuk, közben apránként felöntjük a levessel.

4. A tűzről levéve kivesszük a babérlevelet, majd a májas keveréket összeturmixoljuk. Visszatesszük a lábosba és hozzáadjuk a vaj felét meg a tejszínt. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg forrni nem kezd.

5. A kenyeret felszeleteljük, megkenjük a maradék vajjal és sütőlemezre helyezzük. Sütőben enyhén megpirítjuk. Megkenjük a májpástétommal és azonnal fogyasztjuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Csirkemájas pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2494 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Csirkemájas pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recept beküldése