Hagymás sült tészta

| Hagymás krokett receptek
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető olcsó
Hagymás sült tészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg zsemlemorzsa
4 db tojás
4 nagyobb fej hagyma
4 evőkanál olívaolaj
igény szerint olaj
ízlés szerint
ízlés szerint balzsamecet

Elkészítés:

1. A megtisztított hagymát felkarikázzuk és megforrósított olívaolajon üvegesre pároljuk.

2. Tálban felverjük a tojásokat, belekeverjük a sót, a reszelt sajtot és a zsemlemorzsát. Hozzáadjuk a párolt hagymát, jól összekeverjük és 30 percet pihentetjük.

3. A tésztából bő, forró olajba 1-1 evőkanálnyi adagot szaggatunk, és aranysárgára sütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

Balzsamecettel meglocsolva tálaljuk.

A balzsamecet édeskés-savanykás aromája kitűnően illik a hagymához.
Feltétként is adhatjuk tavaszi, úgynevezett primőr főzelékekhez.
Hagymás sült tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2843 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Hagymás sült tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
lexikon