Sajtkeksz vagy sajthasáb

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtkeksz vagy sajthasáb
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
9 dkg reszelt cheddar sajt
vagy
9 dkg reszelt ementáli sajt
1 és ¼ dl tej
1 teáskanál sütőpor
4 evőkanál vaj
10 dkg liszt
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A lisztet és a sütőport tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a hideg vajat, majd összegyúrjuk a reszelt sajttal. Sóval, borssal ízesítjük.

2. Felöntjük a tejjel és rugalmas tésztává gyúrjuk (ha szükséges, adjunk hozzá még tejet).

3. A tésztát lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk és üvegpohárral korongokat szúrunk ki belőle.

4. A maradék tésztát éles késsel csíkokra vágjuk.

5. A sajtos tésztát kivajazott sütőlemezre tesszük és előmelegített, 200 fokos sütőben 10-12 percig sütjük.

A tésztacsíkok hamarabb megsülnek, mint a korongok, ezért ne süssük ugyanazon a sütőlemezen! Melegen sör- vagy borkorcsolyaként fogyasztjuk.

Pikánsabb lesz, ha a tetejét sütés előtt megkenjük tojássárgájával és megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
Sajtkeksz vagy sajthasáb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1618 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Sajtkeksz vagy sajthasáb
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
bevásárlólista