Sajtkrokett

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtkrokett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg reszelt cheddar sajt
vagy
30 dkg reszelt ementáli sajt
2 db tojás
½ dl tejszín
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint
Besamelhez:
4 evőkanál vaj
2 és fél dl tej
5 evőkanál liszt
ízlés szerint cayenni bors
Panírozáshoz:
20 dkg zsemlemorzsa
5 dkg liszt
2 db tojás
Sütéshez:
szükség szerint olaj

Elkészítés:

1. A vajat lábosban megolvasztjuk. Meghintjük a liszttel, 1 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a tejjel és állandó keverés mellett besűrítjük.

2. A besamelmártásba belekeverjük a reszelt sajtot és addig főzzük, amíg elolvad. Sóval, borssal ízesítjük és kihűtjük.

3. A sajtos masszából diónyi darabokat kicsípünk, és lisztezett kézzel ujjnyi vastag hengereket sodrunk.

4. A kroketteket a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

Párolt rizzsel és tartárral tálalva könnyű nyári ebéd, vagy vacsora.
Ketchuppal, majonézzel vagy joghurtos mártással kínáljuk.
Száraz rozé illik hozzá.
Sajtkrokett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5836 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Sajtkrokett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recepttár