Olvasztott sajt mediterrán módra

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olvasztott sajt mediterrán módra
Eszközök: sajtkés, serpenyő, tűzhely
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg juhsajt
vagy
10 dkg pecorino sajt
ízlés szerint szárított oregánó
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál vörösborecet
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Az olajat serpenyőben megforrósítjuk, beledobjuk a megtisztított fokhagymagerezdeket és aranysárgára sütjük. A fokhagymát kidobjuk.

2. Az olajba beletesszük a felszeletelt sajtot és megolvasztjuk.

3. Meglocsoljuk a vörösborecettel, meghintjük a szárított oregánóval és a frissen őrölt borssal.

4. Lefedjük és további 2 percig főzzük. Azonnal tálaljuk.

Ropogós francia kenyér illik hozzá.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Olvasztott sajt mediterrán módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4449 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Olvasztott sajt mediterrán módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
hírlevél