Parmezánfagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Parmezánfagylalt
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg frissen reszelt parmezán sajt
5 dl tejszín
ízlés szerint
ízlés szerint cayenni bors

Elkészítés:

1. A tejszínt teflonlábasba öntjük és belekeverjük a reszelt parmezánt. Sóval, borssal ízesítjük.

2. Kis lángon, gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amíg a sajt teljesen felolvad. A tűzről levéve kihűtjük, majd szitán átszűrjük.

3. A kapott folyadékot fagylaltgépbe öntjük és az előírásnak megfelelően kifagyasztjuk. Ha nincs fagylaltgépünk, öntsük a sajtos tejszínt üvegtálba és tegyük 180 percre a a mélyhűtőbe.

4. Turmixoljuk össze, hogy eltörjenek a jégkristályok, majd újra fagyasszuk.

5. A folyamatot 180 perc elteltével ismételjük meg. A parmezánfagylaltot üvegkehelyben kínáljuk.

Száraz, vörös habzóbor illik hozzá.
Parmezánfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 698 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Parmezánfagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
cikkek