Sajtfondü alkohol nélkül



Elkészítés:
1. A sajtot vékonyan felszeleteljük és tálba tesszük. Annyi tejjel öntsük fel, hogy ellepje. Mintegy 2-4 órán át állni hagyjuk.
2. Fazékban vizet forralunk. Ráhelyezünk egy akkora teflonlábost, amely épp illik rá. Beletesszük a vajat és megolvasztjuk.
3. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett sajtot és 3-4 kanálnyival a tejből, amelyben ázott. Állandó keverés mellett a sajtot is megolvasztjuk, de ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel.
4. Egyenként belekeverünk 4 tojássárgáját, mindegyikkel jól kikeverjük, mielőtt hozzáadnánk a következőt. Krémes állagúnak kell maradnia. Ha szemcséssé válna, keverjük bele az ötödik tojássárgáját is. Frissen őrölt borssal ízesítjük.
5. A sajtkrémet átöntjük egy fondüedénybe, amely alatt meggyújtottuk az égőt.
Pirított kenyérkockákat vagy friss bagettet kínálunk hozzá.