Sajtfondü alkohol nélkül

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtfondü alkohol nélkül
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg fontina sajt
2 evőkanál vaj
4 db tojás
2 és fél dl tej
1 db szikkadt zsúrkenyér
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A sajtot vékonyan felszeleteljük és tálba tesszük. Annyi tejjel öntsük fel, hogy ellepje. Mintegy 2-4 órán át állni hagyjuk.

2. Fazékban vizet forralunk. Ráhelyezünk egy akkora teflonlábost, amely épp illik rá. Beletesszük a vajat és megolvasztjuk.

3. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett sajtot és 3-4 kanálnyival a tejből, amelyben ázott. Állandó keverés mellett a sajtot is megolvasztjuk, de ügyeljünk arra, hogy ne forrjon fel.

4. Egyenként belekeverünk 4 tojássárgáját, mindegyikkel jól kikeverjük, mielőtt hozzáadnánk a következőt. Krémes állagúnak kell maradnia. Ha szemcséssé válna, keverjük bele az ötödik tojássárgáját is. Frissen őrölt borssal ízesítjük.

5. A sajtkrémet átöntjük egy fondüedénybe, amely alatt meggyújtottuk az égőt.

Pirított kenyérkockákat vagy friss bagettet kínálunk hozzá.

A fondüt Fontina sajt hiányában bármilyen lágy, zsíros, illatos, könnyen olvadó sajtból is készíthetjük.
Az Alpok népeinek kedvelt étele a fondü. Ez a tejes-tojásos változat Észak-Olaszországból származik.
Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Sajtfondü alkohol nélkül
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5533 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Sajtfondü alkohol nélkül
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
twitter