Zellerhajó

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zellerhajó
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg márványsajt
½ csokor petrezselyem
dl tej
15 dkg krémsajt
2 teáskanál extraszűz olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
½ csokor metélőhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. A márványsajtot lábosba morzsoljuk és kis lángon felolvasztjuk.

2. A tűzről levéve belekeverjük a tejszínkrémsajtot és annyi tejet, hogy sűrű krémet kapjunk. Kikeverjük az olajjal, majd zúzott fokhagymával, frissen őrölt borssal és apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük. Letakarva 60 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

3. A zellerszárról levágjuk a zöldjét és lezúzzuk a fás, vastag rostokat. A szárat mintegy 8 centiméteres darabokra vágjuk és megtöltjük a sajtkrémmel. Apróra vágott zellerlevéllel megszórva kínáljuk.

A sajtkrémet önmagában halas, tojásos, sonkás szendvicsek kenőkrémjeként is használhatjuk.
Mivel a sajt melegítés közben könnyen odakozmál, megolvasztásakor öntsünk alá tejet vagy tejszínt. Készíthetjük forrásban lévő vízbe merített habüstben is.
Jól mutat a büféasztalon, s ráadásul fogyókúrázó és vegetáriánus vendégeink is értékelni fogják.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Zellerhajó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1650 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Zellerhajó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szótár