Zöldséges előétel

Caponata

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges előétel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db cukkini
1 db padlizsán
4 db paradicsom
1 csésze olívaolaj
1 csomó újhagyma
1 evőkanál paradicsompüré
1 dl 10 %-os ecet
1 csomó bazsalikom
12 db olívabogyó
1 kávéskanál
1 evőkanál kapribogyó
1 csomó szurokfű
1 evőkanál mandula
vagy
1 evőkanál fenyőmag
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Vágjuk 1 cm-es kockákra a padlizsánt, tegyük szűrőbe, erőteljesen sózzuk meg, és kb. 30 percig hagyjuk állni. Hideg víz alatt öblítsük le, majd konyhai papírtörölközővel itassuk le róla a nedvességet.

2. A zellert tisztítsuk meg, majd vágjuk 1 cm-es darabokra, és blansírozzuk 5 percig sós vízben.

3. Az újhagymát pucoljuk és mossuk meg, utána vágjuk vékony karikákra.

4. A cukkinit vágjuk fel apró kockákra.

5. Az olívaolajat forrósítsuk fel egy edényben, és a padlizsánkockákat süssük benne aranysárgára.

6. Adjuk hozzá az újhagymát meg a cukkinit, és kicsit dinszteljük együtt.

7. A lecsepegtetett zellert keverjük össze a meghámozott, magvas része nélkül apró kockákra vagdalt paradicsommal, a töltött olívabogyókkal meg a kapribogyókkal és a padlizsánnal.

8. Keverjük hozzá a paradicsompürét, és öntsük fel az ecettel.

9. Vegyük le a tűzről, ízesítsük sóval, borssal, cukorral, majd hagyjuk kihűlni.

10. Tálalás előtt szórjuk meg frissen metélt szurokfűvel és fenyőmaggal(vagy mandulával).

11. A caponátát egyaránt kínálhatjuk hidegen és melegen, de kitűnő meleg körítésként szolgálhat sült, párolt sertés- vagy marhahúshoz is.

Zöldséges előétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2801 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Zöldséges előétel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
recept beküldése