Kemény tojás szicíliai módra

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kemény tojás szicíliai módra
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db keményre főzött tojás
½ csokor bazsalikom
15 dkg zöld olajbogyó
2 evőkanál kapribogyó
1 dkg zsemlemorzsa
2 dkg reszelt parmezán sajt
evőkanál olívaolaj
0 csokor petrezselyem
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A tojást hosszában kettévágjuk.

2. A zöldfűszereket apróra vágjuk, a lecsöpögtetett kapri- és olajbogyót felaprítjuk. Tálba tesszük, belekeverjük a zsemlemorzsát és a reszelt parmezán sajtot.

3. Apránként belekeverjük a bort, majd az olajat is. Borssal ízesítjük.

4. A tojásokat tálra tesszük, és ráhalmozunk 1-1 teáskanál olívás krémet.

Bár a kapri és az olajbogyó is a mediterráneumból származik és felhasználásuk köre is azonos, de ízviláguk annyira különbözik, hogy kár őket együtt, egy ételbe keverni. Az olajbogyó aromája egyébként is elnyomja a kapri diszkrétebb ízét, s gyakran nem is egyformán kedvelik őket.
Ehhez az ételhez érdemes kétféle - olajbogyós és kapribogyós - krémet készíteni.
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Kemény tojás szicíliai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 719 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Kemény tojás szicíliai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj