Szavojai zöldségleves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg beaufort sajt
10 dkg zsírszalonna
3 szál póréhagyma
3 db burgonya
4 levél zsálya
2 evőkanál tejföl
8 szelet rozskenyér
4 dkg vaj
10 dl víz
½ dl tej
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szalonnát kockákra vágjuk, lábosban kiolvasztjuk.

2. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, a karikákra vágott póréhagymát és az apróra vágott halványító zellert, és takaréklángon megpároljuk.

3. Felöntjük a vízzel és a felforralt tejjel, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, az apróra vágott zsályát, sózzuk, felforraljuk, majd fedő alatt 30 percig főzzük. Ízesítjük.

4. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.

5. Megvajazzuk a kenyérszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, személyenként 2 szelet kenyeret a tányér aljára teszünk, rámerjük a levest, és azonnal tálaljuk.

Szavojai zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 826 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kis sajtlexikon
Kis sajtlexikon
(M-Érték Kiadó , 2005)

A legjobb sajtféleségek: angol, dán, francia, görög, holland, német, norvég, olasz, osztrák, portugál, spanyol, svájci és svéd sajtok. A sajtok származása, gyártása, összetétele és ízvilága. Amit a sajtgyártás... bővebben...
Kép nélkül
Szavojai zöldségleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kis sajtlexikon
Kis sajtlexikon
(M-Érték Kiadó , 2005)

A legjobb sajtféleségek: angol, dán, francia, görög, holland, német, norvég, olasz, osztrák, portugál, spanyol, svájci és svéd sajtok. A sajtok származása, gyártása, összetétele és ízvilága. Amit a sajtgyártás... bővebben...
bevásárlólista