Szavojai zöldségleves
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A szalonnát kockákra vágjuk, lábosban kiolvasztjuk.
2. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát, a karikákra vágott póréhagymát és az apróra vágott halványító zellert, és takaréklángon megpároljuk.
3. Felöntjük a vízzel és a felforralt tejjel, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, az apróra vágott zsályát, sózzuk, felforraljuk, majd fedő alatt 30 percig főzzük. Ízesítjük.
4. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.
5. Megvajazzuk a kenyérszeleteket, megszórjuk reszelt sajttal, személyenként 2 szelet kenyeret a tányér aljára teszünk, rámerjük a levest, és azonnal tálaljuk.