Penne arrabbiata



Elkészítés:
A bacont egy éles késsel vékony csíkokra vágjuk. A chilipaprikákat félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, a húsát pedig apró kockákra daraboljuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, és a felaprított szalonnát, vöröshagymát és chilit közepes lángnál többszöri keverés mellett megpirítjuk.
Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt paradicsomokat és kb. 1,5 dl vizet, sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Fedő alatt addig főzzük, ameddig a szósz igazán krémes állagú nem lesz.
Közben a tésztát egy nagy edényben, forró sós vízben a szokott módon készre főzzük. Leszűrjük és félretesszük.
Az apróra vágott petrezselymet a szószhoz keverjük, majd a szószt a tésztára adagoljuk. Frissen reszelt parmezánsajttal megszórjuk és tálaljuk.