Penne arrabbiata

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Penne arrabbiata
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg érett paradicsom
50 dkg penne
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
1 evőkanál reszelt parmezán sajt
1 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A bacont egy éles késsel vékony csíkokra vágjuk. A chilipaprikákat félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, a húsát pedig apró kockákra daraboljuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, és a felaprított szalonnát, vöröshagymát és chilit közepes lángnál többszöri keverés mellett megpirítjuk.

Hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt paradicsomokat és kb. 1,5 dl vizet, sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Fedő alatt addig főzzük, ameddig a szósz igazán krémes állagú nem lesz.

Közben a tésztát egy nagy edényben, forró sós vízben a szokott módon készre főzzük. Leszűrjük és félretesszük.

Az apróra vágott petrezselymet a szószhoz keverjük, majd a szószt a tésztára adagoljuk. Frissen reszelt parmezánsajttal megszórjuk és tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Penne arrabbiata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2098 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
Penne arrabbiata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
most van szezonja