Tenger gyümölcsei spagetti
Spaghetti marinara



Elkészítés:
Az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk.
Az apróra vágott hagymát ill. a fokhagymát alacsony lángnál 2-3 percig pirítjuk.
Felöntjük vörösborral, hozzáadjuk a darabolt paradicsomot, szükség szerint erőlevessel felöntjük és gyakori keveréssel 8-10 percig forraljuk, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Beleszórjuk az apróra vágott fűszernövényeket, sóval, borssal ízesítjük, és melegen tartjuk.
Közben 1,5 dl vizet felforralunk, és a kagylókat 3-5 percig forrázzuk, amíg a színük megváltozik, és kissé kinyílnak. A kagylóhúsokat a szószhoz keverjük.
A vajat egy másik edényben felolvasztjuk és a tintahalkarikákat, a megtisztított rákocskákat és a felkockázott halfilét néhány percig pároljuk.
Az egészet a forró paradicsomszószhoz adjuk, és óvatosan összekeverjük.
A spagettit a szokott módon kifőzzük, majd leszűrjük. Ráöntjük a szószt és máris tálaljuk.