Dinnye pármai sonkával

Prosciutto di Parma con Melone

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc kezdőknek drága
Dinnye pármai sonkával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg vékonyra szeletelt pármai sonka
Mártáshoz:
1 dl olívaolaj
½ kávéskanál
1 csipet kristálycukor
2 db tojás
1 dl ecet
2 db paradicsom
½ csomó petrezselyemzöld
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A dinnyét vágjuk félbe, és egy kanállal kaparjuk ki a magvait.

2. A fél dinnyéket vágjuk négyfelé.

3. A gyümölcs húsát késsel fejtsük le a héjáról, és osszuk el 4 tányérra.

4. A pármai sonkát is rendezzük el a tányérokon.

5. A mártáshoz a paradicsomot hámozzuk meg, magvas részét távolítsuk el, vágjuk kockára, és egy tálban keverjük össze a gorombára vagdalt kemény tojással.

6. Az olívaolajat, az ecetet és a felaprított fűszernövényeket adjuk hozzá.

7. Ízesítsük sóval, borssal és cukorral.

8. A mártást osszuk el a dinnyedarabokon és friss bagettel vagy kiflivel tálaljuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Dinnye pármai sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2475 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Dinnye pármai sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
szótár