Almás édesburgonya-leves

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Almás édesburgonya-leves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db hámozott alma
60 dkg kockára vágott édesburgonya
1 evőkanál vaj
3 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
1 nagyobb vékonyra szeletelt sárgarépa
12 dl víz
2 és fél dl almalé
2 és fél dl zsírszegény tejszín
1 kiskanál korianderzöld
vagy
1 kiskanál apróra vágott metélőhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:

1. Egy nagy fazékban, közepes lángon felforrósított vajban állandó kevergetés mellett 6-8 perc alatt üvegesre pirítjuk a póréhagymát.

2. Hozzákeverjük a sárgarépát, az édesburgonyát, a kockákra vágott almát, majd beleöntjük a vizet, és a levest sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Felforraljuk, aztán takaréklángon, lefedve, időnként megkeverve 20 percig főzzük, hogy a zöldségek egészen megpuhuljanak.

3. A kissé kihűlt levest - szükség esetén több adagban - krémesre turmixoljuk.

4. Visszaöntjük a fazékba, és hozzáadjuk az almalét. Takaréklángon nagyjából 10 percig főzzük.

5. Belekeverjük a tejszínt, és állandó kevergetés mellett még kb. 5 percig főzzük, amíg átmelegszik. Megkóstoljuk, és ha kell, még ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Előmelegített tányérokba merjük, a tetejét tejszínspirállal, metélőhagymával vagy korianderrel díszítjük.

Almás édesburgonya-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3702 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
Almás édesburgonya-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Burgonya Burgonya
(Vince Kiadó, 2008)

A burgonya kétségtelenül az egyik legváltozatosabban felhasználható zöldségféle. Kiváló a tápértéke, hiszen rostokban gazdag, zsírban pedig szegény, ezért ideális az egészségtudatos emberek számára. Ráadásul egyszerűen... bővebben...
google+