Pesztós spagetti

Spaghetti al pesto

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pesztós spagetti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
50 dkg spagetti
6 evőkanál fenyőmag
10 dkg friss bazsalikom
½ teáskanál
2 gerezd fokhagyma
1 és ¼ dl olívaolaj

Elkészítés:

A spagettit forrásban levő sós vízben a szokott módon kifőzzük.

5 perccel a főzőidő bejezése előtt a fenyőmagot kis lángnál egy serpenyőben minden zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk. Kicsit lehűtjük, majd mozsárban megtörjük. A friss bazsalikommal, a megtisztított fokhagymával, sóval és a reszelt sajttal elkeverjük.

Az olívaolajat fokozatosan a mixhez adagoljuk, hogy krémes állagú pürét kapjunk. A szószt óvatosan összekeverjük a kifőtt tésztával.

Száraz vörösbort kínáljunk hozzá.
A maradék pesztó-szószt a hűtőszekrényben - kanállal kissé összepréselve, légmentesen záródó dobozba téve - akár 1 hétig is eltarthatjuk, de frissen fogyasztva a legjobb.
Pesztós spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3045 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
Pesztós spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Spagetti és opera ,
Spagetti és opera
(Szabad Föld Kiadó, 2004)

Tradicionális olasz receptek, főszerepben a spagetti, klasszikus olasz operaáriákkal tálalva + CD melléklettel. Élni jó. Minden téren a maximálisat kihozni az életből, az étkekből szintúgy. A felszabadult, vidám főzés legyen a... bővebben...
szótár