Capricciosa saláta

Insalata Capricciosa

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Capricciosa saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 üveg szardellafilé
25 dkg olajos tonhal
1 db endívia
2 db tojás
2 db paradicsom
Dresszinghez:
2 dl olívaolaj
2 db citrom
½ kávéskanál
2 fej hagyma
1 csipet kristálycukor
1 dl ecet
ízlés szerint őrölt bors
néhány csepp Worcestershire szósz

Elkészítés:

1.Tisztítsuk, mossuk meg az endívia és a fejes salátát, utána tépkedjük falatkákra.

2. A hagymát pucoljuk meg és szeleteljük fel.

3. Magvaljuk ki a a fekete olajbogyókat.

4. Mossuk meg a sózott szardellafilét folyó víz alatt, majd töröljük szárazra.

5. A tonhalat tépkedjük falatkákra.

6. A keményre főzött tojást vágjuk nyolc gerezdre.

7. A paradicsomot hámozzuk meg, távolítsuk el a magvas részét, és vágjuk nyolcfelé.

8. A saláta hozzávalóit tegyük egy tálba és óvatosan keverjük össze.

9. A savanyított csípős paprikát csepegtessük le és rendezzük el a tetején.

10. A dresszinghez keverjük össze az olajat, az ecetet és a citromlevet.

11. Ízesítsük a Worcester-szósszal, a sóval, a borssal meg a cukorral.

12. Készítsük el vele a salátát, 10 percig hagyjuk állni, majd tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Capricciosa saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2709 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Capricciosa saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
cikkek