Marokkói bárányszelet

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marokkói bárányszelet
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
85 dkg báránykaraj
½ teáskanál
3 evőkanál narancslé
2 szál újhagyma
másfél teáskanál őrölt koriander
2 gerezd fokhagyma
2 és fél dl zsíros joghurt
1 dkg gyömbér
½ teáskanál őrölt kardamomi

Elkészítés:

1. A páchoz a joghurtot elkeverjük a narancslével. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A fokhagymagerezdeket meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük. A korianderrel, sóval, a kardamommal és a fahéjjal együtt mindent hozzáadunk a joghurthoz, és elkeverjük.

2. A bárányhúst megmossuk, megtöröljük, egy lapos tálra tesszük, és ráöntjük a páclét. A tálat lefedjük, és éjszakára a hűtőbe tesszük. Időnként megforgatjuk a húst.

3. A hússzeleteket kivesszük a pácból, lecsepegtetjük, és közben összegyűjtjük a páclét. A húst rátesszük a forró grillre, és kb. 15 percig grillezzük. Időnként megfordítjuk, és mindig megkenjük a páccal. Minden tányérra 3-3 szeletet teszünk. Roston sült paradicsom illik hozzá.

Marokkói bárányszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1968 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés Grillezés
(Holló és Társa Kiadó, 2008)

"Na végre, itt a nyár!" - a strandolás és a kerti partik ideje. Grillezni persze nemcsak nyáron és nemcsak a szabadban lehet, de ha van egy jó kerti grillsütőnk, érdemes minden alkalmat kihasználni, hiszen a rafinált receptekkel... bővebben...
Marokkói bárányszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés Grillezés
(Holló és Társa Kiadó, 2008)

"Na végre, itt a nyár!" - a strandolás és a kerti partik ideje. Grillezni persze nemcsak nyáron és nemcsak a szabadban lehet, de ha van egy jó kerti grillsütőnk, érdemes minden alkalmat kihasználni, hiszen a rafinált receptekkel... bővebben...
könyvek