Görög csirke zöldséggel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög csirke zöldséggel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg zöldbab
20 dkg darabolt paradicsom
20 dkg feta sajt
2 gerezd fokhagyma
néhány levél oregánó
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint szárított oregánó

Elkészítés:

1. A csirkemellfiléket megmossuk, megtöröljük, csíkokra szeljük, és tálba tesszük. A zöldbabot forró vízzel leöntjük, lecsepegtetjük, és a húshoz adjuk. A fokhagymagerezdeket és a vöröshagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, és a paradicsomdarabokkal együtt hozzáadjuk. Oregánóval, sóval, borssal ízesítjük.

2. A csirkés-zöldséges keveréket elosztjuk 4 nagy alufólián,

a fólia fényes oldala közben felfelé-befelé legyen. A csomagokat jól lezárjuk, és ügyelünk arra, hogy maradjon még hely a gőzképződésnek.

3. A húsos-zöldséges csomagokat a forró grillre helyezzük, és kb. 10-15 percig sütjük. Ezalatt a feta sajtot egyforma kis kockákra vágjuk. A fóliákat óvatosan kibontjuk, a tartalmukat elrendezzük egy tányéron, a sajtkockákkal megszórjuk, és oregánó levelekkel díszítve tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Görög csirke zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4052 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grillezés Grillezés
(Holló és Társa Kiadó, 2008)

"Na végre, itt a nyár!" - a strandolás és a kerti partik ideje. Grillezni persze nemcsak nyáron és nemcsak a szabadban lehet, de ha van egy jó kerti grillsütőnk, érdemes minden alkalmat kihasználni, hiszen a rafinált receptekkel... bővebben...
Görög csirke zöldséggel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grillezés Grillezés
(Holló és Társa Kiadó, 2008)

"Na végre, itt a nyár!" - a strandolás és a kerti partik ideje. Grillezni persze nemcsak nyáron és nemcsak a szabadban lehet, de ha van egy jó kerti grillsütőnk, érdemes minden alkalmat kihasználni, hiszen a rafinált receptekkel... bővebben...
cikkek