Gesztenyével, gombával töltött pulykamell

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gesztenyével, gombával töltött pulykamell
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg pulykamellfilé
20 dkg sült gesztenye
20 dkg csiperkegomba
½ dl olaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A pulykamellet élet késsel felszúrjuk (1. kép), de vigyázzunk, hogy ki ne vágjuk a húst, mert sütés közben kifolyna belőle a töltelék. Sóval, borssal fűszerezzük.

2. A töltelékhez forró olajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd beleszórjuk a durvára vágott sült gesztenyét és a csiperkét. Tovább pirítjuk, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük.

3. Az elkészült tölteléket langyosra hűtjük, majd megtöltjük a felszúrt pulykamellfiléket (2. kép). Hústűvel összetűzzük, egymás mellé tepsibe fektetjük, aláöntjük a zöldséglevest, a fehérbort, és 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Ha elkészült, 10 percet pihentetjük.

4. Tálaláskor a zöldséges rizst tányérra halmozzuk, melléfektetjük a félujjnyi vastagra szelt töltött pulykamellet, a sült szaftjával meglocsoljuk, majd forrón tálaljuk.

Gesztenyével, gombával töltött pulykamell Gesztenyével, gombával töltött pulykamell
Zöldséges párolt rizzsel tálaljuk.
A pulykamellet ne szeleteljük fel, hagyjuk egészben, így szúrjuk fel, s töltsük meg. Sokkal könnyebben tudunk bánni vele így, mintha külön kis darabokban csinálnánk. Amikor megsült hagyjuk pihenni 10-15 percig letakarva, utána szépen fel tudjuk szeletelni.
Ha nem akarunk a gesztenyével dolgozni, vagy nincs szezonja amikor az ételt készítjük, nagyon jó hámozott, natúr, mélyhűtött gesztenyét vásárolhatunk.
Gesztenyével, gombával töltött pulykamell
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3534 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
Gesztenyével, gombával töltött pulykamell
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
könyvek