Gesztenyés pulykaragu tésztafészekben

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gesztenyés pulykaragu tésztafészekben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sült gesztenye
60 dkg pulykacomb
2 dl tejszín
40 dkg tagliatelle
½ dl olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A pulykacombot egyenletes kockákra vágjuk. Az olívaolajon üvegesre pároljuk az aprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk a pulykahúst (1. kép), és tovább pirítjuk. Fehéredésig sütjük, majd hozzáadjuk az elfelezett sült gesztenyéket (2. kép).

2. Sóval, borssal ízesítjük, majd fedővel letakarva, lassú tűzön 25 percig pároljuk. Ezután hozzáöntjük a tejszínt (3. kép), felforraljuk, és megszórjuk az aprított petrezselyemmel.

4. Tálaláskor a főtt, leszűrt tésztafészkeket tányérra fektetjük, és ráhalmozzuk a gesztenyés pulykaragut. Apró kockákra vágott piros húsú paprikával díszítjük.

Gesztenyés pulykaragu tésztafészekben Gesztenyés pulykaragu tésztafészekben Gesztenyés pulykaragu tésztafészekben
Fél kg két színű (sárga-zöld) száraz tagliatellét vásároljunk. Próbáljuk meg úgy megfőzni, hogy a fészkek egészben maradjanak. Ha ez nem sikerül a leszűrés után egy villát körbeforgatva a tésztában a fészkeket újra el tudjuk "készíteni", s látványosan tálalni.
Ha nem akarunk a gesztenyével dolgozni, vagy nincs szezonja amikor az ételt készítjük, nagyon jó hámozott, natúr, mélyhűtött gesztenyét vásárolhatunk.
Gesztenyés pulykaragu tésztafészekben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1833 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
Gesztenyés pulykaragu tésztafészekben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
33 ünnepi étel
33 ünnepi étel
(Totem Plusz Kiadó, 2007)

A kötet munka közben leste meg a mesterszakácsot, hogy Ön lépésről lépésre, vele együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyike kipróbált, ezt bizonyítják a főzés közben készült fotók... bővebben...
könyvek