Erdei gombasaláta

Insalata alla Boscaiola

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető drága
Erdei gombasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg sült vadhús
20 dkg friss rókagomba
20 dkg friss vargánya
2 fej hagyma
4 evőkanál vaj
15 dkg nyers sonka
Dresszinghez:
1 dl ecet
1 pohár tejszín
2 dl fehérbor
1 kávéskanál
4 cl likőr
2 evőkanál áfonya
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A sült (esetleg főtt) vadhúst vágjuk apró kockákra.

2. A hagymát szintén vágjuk apró kockákra.

3. Tegyük ugyanezt a sonkával.

4. Forrósítsuk fel a zsírt egy serpenyőben, majd dinszteljük benne üvegesre a megtisztított, megmosott, apróra vagdalt gombát.

5. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

6. A fejes salátát tisztítsuk és mossuk meg, szedjük leveleire, majd béleljünk ki vele egy tálat.

7. A többi hozzávalót keverjük össze egymással.

8. A dresszinghez a fehérbort, az ecetet és a tejszínt keverjük simára.

9. Ízesítsük sóval, borssal és áfonyával.

10. Töltsük hozzá a likőrt (Sambuca Molinarit, ha lehet).

11. Készítsük el vele a salátát.

12. Helyezzük a salátalevelekre, és frissen aprított petrezselyemmel megszórtan tálaljuk.

A Sambuca Molinari híres olasz ánizslikőr. Ennek hiányában természetesen más márkájú ánizslikőrt (ha az nincs, akár ánizs pálinkát) is használhatunk az elkészítéshez.
Erdei gombasaláta
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2299 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
Erdei gombasaláta
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fenséges olasz ételek
Fenséges olasz ételek
(Alexandra Kiadó, 1994)

Őszinte szívvel kívánhatunk jó étvágyat, hiszen ez a könyv kimeríthetetlen kincsesbánya a fenséges olasz konyhát kedvelők számára. Az elmaradhatatlan pizza és a pasta mellett természetesen számtalan olasz leves, előétel, hús-,... bővebben...
hírlevél