Erdei gombasaláta
Insalata alla Boscaiola



Elkészítés:
1. A sült (esetleg főtt) vadhúst vágjuk apró kockákra.
2. A hagymát szintén vágjuk apró kockákra.
3. Tegyük ugyanezt a sonkával.
4. Forrósítsuk fel a zsírt egy serpenyőben, majd dinszteljük benne üvegesre a megtisztított, megmosott, apróra vagdalt gombát.
5. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
6. A fejes salátát tisztítsuk és mossuk meg, szedjük leveleire, majd béleljünk ki vele egy tálat.
7. A többi hozzávalót keverjük össze egymással.
8. A dresszinghez a fehérbort, az ecetet és a tejszínt keverjük simára.
9. Ízesítsük sóval, borssal és áfonyával.
10. Töltsük hozzá a likőrt (Sambuca Molinarit, ha lehet).
11. Készítsük el vele a salátát.
12. Helyezzük a salátalevelekre, és frissen aprított petrezselyemmel megszórtan tálaljuk.