Majonéz

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: lábas, turmixgép, tűzhely
Eljárások: főzés, kikeverés, turmixolás
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db tojás
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
1 teáskanál őrölt mustármag
2 evőkanál víz
1 teáskanál kristálycukor
½ kávéskanál
2 evőkanál ecet
vagy
2 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Kisméretű lábosban keverjük össze a tojássárgákat, a citromlét vagy ecetet, a vizet, a cukrot, a mustárt, a sót és a borsot.

Főzzük nagyon alacsony hőfokon, amíg a keverék bugyogni nem kezd. Ekkor húzzuk félre. Hagyjuk állni 5 percig.

Keverőtálban vagy turmixgép segítségével keverjük át, és nagyon lassan csepegtessük hozzá az olajat. Keverjük, míg sűrű és sima nem lesz.

Időnként állítsuk le a gépet és az edény faláról spatulával szedjük le a ráragadt keveréket.

Fedjük le és - ha szükséges - hűtőszekrényben tároljuk, de jobb, ha frissen igyekszünk felhasználni.

Célszerűbb a tojássárgákat gőz felett habüstben sűríteni, mert így egy turmixolt, odaégett rántottába keverjük az olajat. Gőz felett készítve finomabb is lesz.
Majonéz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1214 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Kép nélkül
Majonéz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
bevásárlólista