Őszibarackkehely

| Krémes rakott őszibarack receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Őszibarackkehely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg eper
½ csomag vaníliás cukor
1 kiskanál csokoládéforgács
10 dkg porcukor
2 és fél dl tejszín
4 gombóc eperfagylalt
4 gombóc vaníliafagylalt
kevés citromlé

Elkészítés:

A barackot megmossuk, rövid időre forrásban lévő vízbe mártjuk és lehúzzuk a bőrét; félbevágjuk, kimagozzuk, majd a fél barackokat citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg.

Az eper szárát leszedjük, megmossuk; ízlés szerint a porcukorral és a Cointreau-val összekeverjük, majd letakarva 30 percen át hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek; ezután egyszer felforraljuk, sűrű szitán áttörjük és hidegre tesszük.

Négy nagy, öblös desszertes poharat a mélyhűtőben előhűtünk; a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és csillagcsővel ellátott dresszírzsákba töltjük; ezután minden pohárba 2-2 barackdarabot teszünk, 1-1 gombóc vanília- és eperfagylaltot teszünk rá, leöntjük az előkészített eperszósszal; végül tejszínrózsácskákat nyomunk a poharak tetejére, amiket csokoládéreszelékkel szórunk meg, és félbevágott eprekkel díszítünk.

Őszibarackkehely
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1839 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kép nélkül Kukta
Magazin

Őszibarackkehely
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kép nélkül Kukta
Magazin

lexikon