Őszibarackkehely



Elkészítés:
A barackot megmossuk, rövid időre forrásban lévő vízbe mártjuk és lehúzzuk a bőrét; félbevágjuk, kimagozzuk, majd a fél barackokat citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg.
Az eper szárát leszedjük, megmossuk; ízlés szerint a porcukorral és a Cointreau-val összekeverjük, majd letakarva 30 percen át hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek; ezután egyszer felforraljuk, sűrű szitán áttörjük és hidegre tesszük.
Négy nagy, öblös desszertes poharat a mélyhűtőben előhűtünk; a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük és csillagcsővel ellátott dresszírzsákba töltjük; ezután minden pohárba 2-2 barackdarabot teszünk, 1-1 gombóc vanília- és eperfagylaltot teszünk rá, leöntjük az előkészített eperszósszal; végül tejszínrózsácskákat nyomunk a poharak tetejére, amiket csokoládéreszelékkel szórunk meg, és félbevágott eprekkel díszítünk.