Marhahús zöldpaprikával és chilivel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahús zöldpaprikával és chilivel
Eszközök: séfkés, tűzhely, wok
Adag: 2-3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db darabolt chilipaprika
45 dkg kicsontozott marhahús
2 db csíkokra vágott zöldpaprika
1 mokkáskanál
5 evőkanál olaj
1 fej szeletelt vöröshagyma
2 szál apróra vágott újhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 db reszelt gyömbérgyökér
Páchoz:
1 késhegynyi frissen őrölt fekete bors
1 csipet szódabikarbóna
2 evőkanál sötét szójaszósz
1 kiskanál szezámolaj
Szószhoz:
1 mokkáskanál nátrium-glutamát
2 evőkanál csirkehúsleves
1 kiskanál sötét szójaszósz
néhány csepp szezámolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

A marhahúst 15 percig pácoljuk az ízesítőszerekkel.

Felforrósítunk 2 evőkanál olajat, 2 percig dobva-rázva sütjük a zöldpaprikákat, vöröshagymát és az újhagymát, majd kivesszük egy tányérra. Újra fölforrósítjuk a wokot. Beleöntünk 2-3 evőkanál olajat, és 1 percig sütjük benne a gyömbért, a fokhagymát és a chilipaprikákat. Hozzáadjuk a 2,5x1 cm-es csíkokra vágott marhahúst, és 4-5 percig dobva-rázva sütjük. Beletesszük a sült paprikákat és hagymákat, majd a szósz előzőleg összekevert alapanyagait is ráöntjük. Dobva-rázva még 2 percig sütjük, majd tálaljuk.

Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
Biztosan nem lesz rágós a hús, ha vesepecsenyéből, hátszínből vagy puha hátszínből készítjük ezt az ételt.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Marhahús zöldpaprikával és chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1218 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai szakácskönyv
Kínai szakácskönyv
(Holló és Társa Kiadó, 1994)

bővebben...
Marhahús zöldpaprikával és chilivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai szakácskönyv
Kínai szakácskönyv
(Holló és Társa Kiadó, 1994)

bővebben...
twitter