Párolt nyitott falatkák

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 70 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Párolt nyitott falatkák
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Tésztához:
1 evőkanál kukoricaliszt
1 db tojás
1 evőkanál hideg víz
6 dkg finomliszt
Töltelékhez:
10 dkg darabolt garnélarák
17 és fél dkg darált sertéshús
½ kiskanál barna cukor
1 evőkanál szezámolaj
5 dkg szeletelt fekete gomba
½ kiskanál nátrium-glutamát
1 evőkanál kukoricaliszt
1 kiskanál sötét szójaszósz
1 kiskanál világos szójaszósz
ízlés szerint

Elkészítés:

Előre elkészítjük a wonton tésztát. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a fölvert tojásba belekevert hideg vizet. Összedolgozzuk kemény tésztává. 5-6 percig keményen gyúrjuk, majd zsírpapírba csomagoljuk. Szobahőmérsékleten 4-5 órán át pihentetjük. Kukoricaliszttel meghintett felületen négyszöget nyújtunk belőle. A tésztának szinte átlátszónak kell lennie. 24 db 7,5 cm-es kört vágunk belőle. Meghintjük kukoricaliszttel. Hűtőszekrényben, zsírpapírba csomagolva, 24 óráig is eláll.

Összekeverjük a ledarált húst, a rákot, a vízbe áztatott, majd finomra szeletelt gombát, a sót és a cukrot.

Hozzáadjuk az ízesítőszereket, és alaposan összekeverjük. 30 percig állni hagyjuk.

Az üres wontonlapok közepére egy-egy kanál tölteléket teszünk.

A tészta széleit a töltelék-kupac oldalára tapasztjuk, de felül nem zárjuk össze. (Így a wonton nyitva marad, és látszik a töltelék.)

A wontonok alját enyhén szétlapítjuk, hogy beleállíthassuk őket a párolóba.

Kiolajozunk egy hagyományos, vagy egy kínai bambuszpárolót, és elrendezzük benne a falatkákat. 15-20 percig pároljuk.

Forrón tálaljuk, és mártást kínálunk hozzá.

A töltött wonton tészta, az úgynevezett pekingi konyhában készített ételek közé tartozik, és a holdújév alkalmával, mint nálunk a töltött káposztát, nagy mennyiségben készítik és fogyasztják.
Párolt nyitott falatkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1408 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai szakácskönyv
Kínai szakácskönyv
(Holló és Társa Kiadó, 1994)

bővebben...
Párolt nyitott falatkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai szakácskönyv
Kínai szakácskönyv
(Holló és Társa Kiadó, 1994)

bővebben...
van itthon