Garnélarákos párolt palacsinták

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Garnélarákos párolt palacsinták
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Tésztához:
17 és fél dkg finomliszt
1 db tojás
1 evőkanál olaj
1 csipet
Töltelékhez:
15 dkg főtt garnélarák
2 szál finomra vágott újhagyma
1 kiskanál kukoricaliszt
ízlés szerint

Elkészítés:

A lisztet, a kukoricalisztet és a sót átszitáljuk egy tálba. Hozzáadjuk az olajat, a fölvert tojást, a vizet, és kemény tésztává dolgozzuk. 30 percig állni hagyjuk. 5-6 percig alaposan átgyúrjuk, majd zsírpapíron 25-30, egyenként 15 cm átmérőjű, kör alakú palacsintát formázunk belőle.

Mindegyik palacsinta közepére egy-egy adag tölteléket teszünk, és egyenletesen szétsimítjuk a tésztán. A széleket bekenjük a vizes-lisztes masszával, majd összetekerjük.

A palacsintákat kiolajozott hagyományos vagy kínai bambuszpárolóba tesszük, és lobogó víz fölött 10-15 percig pároljuk.

Gőzölögve, forrón tálaljuk, és chiliszószt vagy szójamártást kínálunk hozzá.

A töltelék készítéséhez a rákot, a hagymát és a sót összekeverjük, majd beledolgozzuk a kukoricalisztet is.

Garnélarákos párolt palacsinták
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1413 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai szakácskönyv
Kínai szakácskönyv
(Holló és Társa Kiadó, 1994)

bővebben...
Garnélarákos párolt palacsinták
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai szakácskönyv
Kínai szakácskönyv
(Holló és Társa Kiadó, 1994)

bővebben...
könyvek