Halleves kínai petrezselyemmel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Halleves kínai petrezselyemmel
Eszközök: fazék, séfkés, tűzhely
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg halfilé
½ kiskanál kukoricaliszt
1 kis darab reszelt gyömbérgyökér
2 szál finomra vágott újhagyma
2 db vékonyra szeletelt uborka
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

A halszeleteket hideg vízben megmossuk és a csirkelében lassú tűzön 2-3 percig főzzük. Amikor elkészült,óvatosan kivesszük, hogy a szeletek egészben maradjanak.

A csirkeléhez hozzáadjuk a kb. 1 cm-es gyökérből reszelt gyömbért, a sót, a borsot, a nátrium-glutamátot, a hagymát, és lassú tűzön 2-3 percig főzzük. Leszűrjük.

A kukoricalisztet vagy 1 evőkanál vízben vagy hideg csirkelében föloldjuk, majd beletesszük a levesbe. Lassú tűzön 2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön.

Hozzáadjuk a haldarabokat, és ismét fölforraljuk.

Tányérokba szedjük, a tetejére fölvágott kínai petrezselymet és uborkaszeleteket (kb. 18-20-at) teszünk.

A kínai petrezselyem és a korianderzöld egy és ugyanaz a fűszernövény. Tehát korianderzölddel szórjuk meg a levest. Használatával azonban vigyázzunk, mert ízét és illatát, sokan rendkívül kellemetlennek találják.
Maradék húslevessel vagy húsleveskockával is készíthető.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Halleves kínai petrezselyemmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1722 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai szakácskönyv
Kínai szakácskönyv
(Holló és Társa Kiadó, 1994)

bővebben...
Halleves kínai petrezselyemmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai szakácskönyv
Kínai szakácskönyv
(Holló és Társa Kiadó, 1994)

bővebben...
ételfotó